30 září

Dýňový krém s kokosovým mlékem

0  komentářů

Léto nám vystřídalo podzim a tak je čas osvěžující salátky nahradit něčím jinačím, co nás trošku prohřeje a zároveň zasytí. A nic k tomu není vhodnější, než nějaká lahodná, krémová polévka!

K podzimu se nám krásně hodí třeba polévka z dýně Hokkaidó, zjemněná kokosovým mlékem. Vyzkoušej a ochutnej, případně experimentuj s kombinacemi zeleniny a dalších ingrediencí jako jsou různé rostlinné smetany, opražená semínka, rozmixovaný brambor nebo batáta na zahuštění, luštěniny,… Fantazii se meze nekladou. A teď už, pojďme na to! 😉

 

INGREDIENCE

(na 1 středně velký hrnec polévky)

Dýňový krém, který tě zahřeje a pořádně zasytí.

  • 1 dýně Hokkaidó
  • 1 plechovka kokosového mléka 
  • 3 čl žlutého kari koření
  • 2 čl kurkumy
  • 3 čl římského kmínu
  • 1 čl soli* (postupně případně přisolit)
  • pepř dle chuti
  • čerstvé bylinky a opražená dýňová semínka na ozdobu

 

POSTUP

Dýni si nakrájíme na menší kousky a uvaříme do měkka. Následně umixujeme, přidáme kokosové mléko, všechno koření a důkladně promícháme. Ještě chvíli povaříme, aby se nám chutě pořádně spojily a můžeme podávat.

TIP: Pokud chceš krém spíše hustší konzistence, doporučuji vodu po uvaření dýně trochu slít. A pokud nechceš vývarem z dýně plýtvat, tak po umixování ještě přidej např. kokosovou mouku a znovu umixuj. Tím ti krém zase o něco víc zhoustne 🙂

PS: Tuhle kombinaci chutí naprosto miluju a je to můj osvědčený recept pro boží dýňovku!

Ingredience označené * mám z Goodie, kde ode mě máš s kódem domi slevu na každý nákup💚.


Mohlo by se ti také líbit

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}