16 listopadu

Bramborový salát na štědrovečerní stůl tak trochu jinak

1  komentářů

Někdo na Vánoce jídlo vůbec neřeší a proč ne? Každej si musí najít to svoje, to, co mu nejvíc vyhovuje, ať je to cokoli 🙂

Já si od svýho způsobu stravování pauzu dávat nepotřebuji. Po smaženým řízku a salátu z majonézy mi bylo vždycky těžko, tak proč bych to jedla každý rok znova? Mám svoji verzi vánočních dobrot a tu zbožňuju! Tak není, co řešit 🙂

INGREDIENCE

(na 4 porce)⁠

Na salát:⁠

  • 450 g brambor⁠
  • 200 g mrkve ⁠
  • 175 g jablka⁠
  • 3 ks šalotky⁠
  • 150 g nakládaných okurek ⁠
  • případně další zelenina dle chuti

Na „majonézu“⁠:

  • 10 lžic láku z okurek⁠
  • 50 g farmářského jogurtu⁠
  • 30 g plnotučné hořčice⁠
  • sůl a pepř dle chuti⁠
  • 150 g kešu ořechů*
  • 100 g hrudkovitého tvarohu⁠

 

POSTUP

Kešu oříšky namoč minimálně na 2 hodiny do vody. Brambory a mrkev si oloupej, nakrájej na drobné kostičky a uvař doměkka.

Mezitím, co se nám brambory a mrkev vaří, si nakrájej všechnu zeleninu a jablko na malé kousky a připrav si „majonézu“.

Slij vodu z namočených kešu oříšků a rozmixuj je dohladka, následně přidej tvaroh a znovu mixuj. Poté doplň o lák z okurek, jogurt, hořčici a koření – vše dobře promíchej. Hned, jakmile brambory a mrkev vychladnou, je přidej k ostatním nakrájeným surovinám. Pak už jen promísíš s připravenou „majonézou“ a je hotovo.⁠ Nejraději podávám s plátkem kvalitního lososa.

Ingredience označené * mám z Goodie, kde ode mě máš s kódem domi slevu na každý nákup💚.

Budu moc ráda, když mi dáš vědět, pokud recept vyzkoušíš. 🙂


Mohlo by se ti také líbit

Diskuze je uzavřena.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}