Miluju musli, a po téhle mé bezlepkové granole plné ořechů, semínek a sušeného ovoce bych se mohla ujíst!
Na co si ji kupovat v krámu, když si člověk může za krátkou chvilku upéct svou vlastní granolu a ještě tím provonět celý byt! 🙂

INGREDIENCE
(na 2 plechy)
- 500 g ovesných bezlepkových vloček*
- 100 g slunečnicových semínek*
- 100 g sušeného ovoce (najemno nakrájeného)*
- 150 g pekanových ořechů (nadrobno nasekaných)*
- 50 g strouhaného kokosu*
- 150 g kokosového oleje (rozpuštěného na pánvi)*
- 7 pl čekankového sirupu
- ½ čl kardamomu
- ½ čl soli*
POSTUP
Troubu si rozehřejeme na 160 stupňů.
Všechny sypké ingredience smícháme dohromady. Sušené ovoce je spíše lepší přidat až po upečení granoly, ale já na to občas zapomenu a hodím ho tam rovnou 😀
Do připravené sypké směsi přidáme rozpuštěný kokosový olej a čekankový sirup. Vše důkladně promícháme, přendáme na pekáč vystlaný pečícím papírem a dáme péct do předem vyhřáté trouby na cca 30 minut.
V polovině pečení granolu promísíme, aby se nám z jedné strany nepřipálila.
Ta vůně je naprosto boží! No přesvědč se sama!
Ingredience označené * mám z Goodie, kde ode mě máš s kódem domi slevu na každý nákup💚.
Diskuze je uzavřena.